Sevgili Meslektaşlarım;
Tarım Bakanlığının 17 Aralık 2011 Tarihli ve 28145 sayılı yönetmeliğin ilgili hükümleri gereği işyerlerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine giderek İşletme Kayıt Belgesi çıkarmaları gerekmektedir. Kantincilerin İşletme Kayıt Belges almak üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaatı sırasında ruhsat isteenmektedir.Ancak İstanbul da ve birçok ilimizde belediyelerin vermiş olduğu geçici ruhsata İşletme Kayıt numarası verilmemekte bununla birlikte işletmeciye cez keslilmekteydi.İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaatta kantinci esnafının yaşamış olduğu bu sıkıntılar dile getirilmiş, Genel Müdürlüğümüzde ekteki genelge ile sorunu çözmüştür.
Geçici ruhsatı olan tüm esnafın ekteki genelge ile Yapı kullanma izin belgesinin temin edilemediğine dair resmi bir yazı ile tekrar belediyeler başvurarak ruhsatlandırma işlemlerini yapmaları ve bununla birlikte ivedilikle Tarım il/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.
Tüm üyelerimize duyurulur.

Vahap OSMANOĞLU